normal
bold
narrow
normal
bold
Laat je niet verpesten
Rutger Verhoeff

Laat je niet verpesten

Prometheus Amsterdam
#38
9789044638110
Nederlands
LC Control No. PSY 885

Plot

RECENSIE

Pesten is helaas van alle tijden en het is meestal heel ingrijpend in het leven van de gepeste persoon. De auteur van dit boek, Rutger Verhoeff, had er helaas ook mee te maken op de middelbare school. En ook al duurde het pesten ‘maar’ twee jaar, toch had dit grote gevolgen zoals lichamelijke klachten, een depressie, een eetstoornis, een burn-out, problemen met sociale contacten, een drang naar perfectionisme en prestatiedruk.

Voor dit boek interviewde hij bekende en onbekende Nederlanders die hun ervaringen deelden.
Allereerst beschrijft hij welke de gevolgen van het pestgedrag kunnen zijn en vervolgens allerlei therapieën die niet hielpen. Halverwege het boek worden dan mogelijke oplossingen als behandeling aangereikt. Deze hebben tot doel om het pestverleden te verwerken en ervoor te zorgen dat het je leven niet blijft beheersen.

Belangrijk hierbij zijn volgens de auteur: erkenning, acceptatie, zorgen dat je uit de slachtofferrol geraakt, relativeren, hulp inroepen van iemand die verder kijkt dan de lichamelijke en psychische klacht op zich, assertiviteitstraining en het overwinnen van sociale angst die ontstaan is door het pesten, yoga, …. Eigenlijk zouden de gepesten ertoe moeten kunnen komen om zichzelf als pestoverwinnaars te gaan beschouwen.

Persoonlijk vind ik dit een heel goed boek dat steun kan bieden aan mensen die een pestverleden met zich meedragen of nog altijd gepest worden. Een pasklare behandeling is er nog niet echt maar toch geeft dit boek hoop. Het boek geeft ook aan dat je er sterker kan uitkomen wanneer je gepest bent geweest. Het boek leest erg vlot door de interviews waardoor mensen zich er ook goed kunnen in inleven.
Kortom, zeker een aanrader !

Bespreking Marina

Personal

Quantity 1
Read
Added Date Jan 28, 2019 12:48:59
Modified Date Jan 28, 2019 12:57:20