normal
bold
narrow
normal
bold
Cinekid ( The Young Magician )

Cinekid ( The Young Magician )

A kis mágus

Les Productions La Fête Inc. (1987)
Drama | Family | fantasy
Poland | Polish | Color | 1h 35min
#46361
DVD
774175115110
| 1 disc

Egy 12 éves fiú úgy érzi, hogy kihagyták az osztálytársaitól, mert nem kapott jégidőt a nagy jégkorongmeccsen. Végre felfedezi hivatását, amikor a szülei elviszik egy varázslatra. A bűvész egy trükk során a segítőjének választotta, a varázslat világába vonzza, és többet szeretne megtudni. Jártas lesz a trükkökben, és felfedezi telekinetikus erejét is. Sajnos ez még jobban elidegeníti társaitól, és a szülei féltik az erejét. A dolgok megváltoznak, amikor nemzeti vészhelyzet áll elő, és a kormány felkéri őt, hogy segítsen. A siker után hőssé válik, és mindenki elfogadja.

Piotr (Rusty Jedwab), egy átlagos tizenhárom éves fiú egy illuzionista showműsor hatására felfedezi pszichokinetikus képességeit. Kezdetben vakon használja őket, baleseteket és szerencsétlenségeket okozva. Szülei (Daria Trafankowska, Mariusz Benoit) aggódnak, fiatalabb ikertestvérei - lenyűgözve, a többi gyereknek azt tanácsolják, hogy tartsák távol magukat a különcöktől. Piotr, aki hívatlanul érkezik barátja születésnapjára, felrobbantja a tortát és a pezsgőitalokat. Ezzel 10 transzformátort és egy telefonközpontot is felrobbant a városban. A rendőrség keresi a szabálysértőt. Piotr elmegy a kórházba néhány agyi vizsgálatra, ahol találkozik Aleksanderrel, egy másik különc fiatal zenésszel. Aleksander az, aki meggyőzi őt arról, hogy a tehetség önmagában nem elég, hanem technikára is szükség van. Együtt kezdenek el gyakorolni. Közben a hadsereg megszervezi egy veszélyes anyag légi szállítását. Sajnos a helikopter leáll, és a veszélyes anyagot tartalmazó rakomány egy vegyi üzemre zuhan.

A rendőrfelügyelő (Władysław Kowalski) megkéri Piotrt, hogy próbáljon meg kivenni egy csepp anyagot, amely a tartályból szivárog. A 13 éves fiú megmenti a várost a katasztrófától. Zenész barátjáról sem feledkezik meg. Az ő erőfeszítéseinek köszönhetően Aleksander debütál a Filharmóniában. Waldemar Dziki lengyel-kanadai koprodukcióban, külföldi és lengyel színészek közreműködésével készült fantáziafilm gyerekeknek és fiataloknak. Dziki később a Száz perc szünet (1999) és a Sivatagban és vadonban (2001) című filmek producereként vett részt a fiatal közönségnek szóló filmek fejlődésében. A rendező elnyerte az Ezüst Oroszlánokat, a díszlettervezésért pedig a díszlettervezők egy csoportja díjat kapott a 12. Lengyel Filmfesztiválon Gdyniában (1987). Az ifjú mágus számos díjat kapott külföldi filmfesztiválokon (Moszkva, Teherán, Belgrád, Figueria da Foz, Giffoni Valle Piana) és a poznańi Ale Kino! nemzetközi fiatal közönségfilmfesztiválon a legjobb filmnek járó elismerést, a díszlettervezésért és az operatőri munkáért (1988).


Cast View all

Rusty Jedwab Peter
Natasza Maraszek Margaret
Edward Garson Alexander
Tomasz Klimasiewicz Mike
Daria Trafankowska Peter's Mother
Mariusz Benoit Peter's Father
Wladyslaw Kowalski Inspector
Jan Machulski Colonel
Maciej Szary Jack's Father
Maria Robaszkiewicz Jack's Mother
Danuta Kowalska Margaret's Mother
Grazyna Szapolowska Mike's Mother
Andrzej Szczepkowski Headmaster
Andrzej Blumenfeld Teacher
Wojciech Mann Philharmonic Director
Jan Hencz Doctor
Piotr Krukowski Doctor's Assistant
Ewa Biala Nurse
Maria Wawrzak Twin Sister
Monika Wawrzak Twin Sister
Monika Maraszek Bispectacle Girl
Zbigniew Suszynski
Monika Domowicz Girl
Boguslawa Pawelec Reporter
Piotr Polk Male Nurse

Personal

Location HDD 19
Purchased Jul 23, 2023
Quantity 1
Seen
Added Date Jul 23, 2023 16:57:39
Modified Date Jul 31, 2023 21:22:13

Edition details

Subtitles Angol | Lengyel