normal
bold
narrow
normal
bold
Mio's Cookbook

Mio's Cookbook

Mio szakácskönyve

Toei Company (2020)
Drama
Japan | Japanese | Color | 2h 11min
#41084
Nincs besorolva
1 disc

Mikor Tokiót még Edónak hívták, egy fiatal lány szakácsként szerzett magának nevet, miközben arról álmodott, hogy újra találkozhat gyerekkori barátnőjével. Szívmelengető történet a barátságról és a főzés művészetéről.

 

Egy katasztrofális árvíz után Mio elhagyja szülővárosát, Osakát, hogy egy edói étteremben dolgozzon. Nagy tehetséggel van megáldva, ám az Osaka és Edo közötti ízlésbeli különbségek nem hagyják nyugodni, így az arany középút keresésébe kezd. Mindeközben megtudja, hogy legjobb barátnője, Noe szintén a fővárosban van, de alacsony státusza miatt ritkán láthatja őt.

 

A mintegy 200 évvel ezelőtti Japánban játszódó szórakoztató kosztümös dráma üdítően mutatja be a kötődést a főzésért rajongó Mio, és a Yoshiwara vöröslámpás negyed kurtizánjává lett Noe között. Az Edo-kor (amely a 17. századtól a 19. századig tartó 200 évet ölelte fel) a viszonylagos béke és a kulturális virágzás ideje volt; a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek mintha ezen időszak esszenciáját próbálnák a nézőnek átadni.


Personal

Location HDD 55
Quantity 1
Seen
Added Date Feb 18, 2022 06:04:43
Modified Date Feb 18, 2023 19:10:27

Edition details

Subtitles magyar