normal
bold
narrow
normal
bold
My Salinger Year

My Salinger Year

Egy évem Salingerrel

micro_scope (2020)
Drama
Canada | English | Color | 1h 41min
Nincs besorolva
1 disc

A My Salinger Year főhősnője, Joanna (Margaret Qualley) közvetve a huszadik század egyik legnagyobb hatást kiváltó, majd a külvilág elől hermetikusan elzárkózó írójának, J. D. Salingernek kezd dolgozni, amikor az őt képviselő irodalmi ügynökségnél lesz titkárnő. „Jerry” nagy ritkán odatelefonál, ami mindig eseményszámba megy, de ezt leszámítva a fiatal lány feladata hangfelvételek legépelése és Salinger rajongói leveleinek megválaszolása – mindig ugyan aszerint a hivatalos, elzárkózó sablon szerint. Mr. Salinger nem kívánja kezelni a saját postáját, ezért a leveleket nem továbbítják neki, nem adja el az adaptációs jogokat, nem tart nyilvános előadásokat és általánosságban mereven elzárkózik mindenfajta interakciótól a művei kapcsán – közben Joannával meg szívesen elcseveg telefonon.
Eközben a lány a rigid főnöke (Sigourney Weaver) tiltása ellenére nem tudja megállni, hogy ne a saját szájíze szerint, őszintén, személyre szabottan válaszoljon a megszállott vagy éppen kétségbeesett levélíróknak.

A 2020-as Berlinálét megnyitó My Salinger Year igaz történeten alapul,
amely inkább irodalomtörténeti anekdotának mondható, semmint a világot megrengető drámának: Joanna Smith Rakoff a saját fiatalkori élményéből írt regényt, ezt adaptálta most vászonra a francia kanadai Philippe Falardeau.


Personal

Location HDD 57
Quantity 1
Seen
Added Date Oct 25, 2020 01:56:25
Modified Date Feb 18, 2023 18:16:16

Edition details

Subtitles Angol | magyar