normal
bold
narrow
normal
bold
Ut og stjæle hester ( Out Stealing Horses )

Ut og stjæle hester ( Out Stealing Horses )

Lótolvajok (VP) NorDub, HunSub

Zentropa Entertainments (2019)
Drama, Mystery
Norway | Norwegian | Color | 2h 2min
#36615
8
Single Disc
Blu-ray
7041272384736
| 1 disc
Region B
Keep Case
12

Tartalom:
A hatvanas éveiben járó özvegy férfi egy észak-norvég faluba vonul vissza a civilizációtól. Egy téli estén találkozik szomszédjával, akiről kiderül, évtizedekkel korábban ismerősök voltak. Felidézik a régi idők emlékeit, amikor a férfi 15 éves tinédzser volt, s életre szóló élményekkel gazdagodott. Apjával az egész nyarat egy egyszerű folyóparti kunyhóban töltötte, megismerve a természet szépségeit, a vadlovak betörését, a kemény favágó munkát, valamint az első szerelem élményét is. De az idill mögött titkok, traumák és fájdalom is kijutott a fiatalnak, életre szóló sebeket ejtve a tinédzser lelkén.

A Lótolvajok a Magyarországon is megjelent és méltán népszerű norvég bestseller szerző, Per Petterson díjnyertes regényének feldolgozása. A film világpremierje a rangos Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s az ’A’ kategóriás seregszemlén a Lótolvajok operatőre elnyerte A legjobb művészeti teljesítmény Ezüst Medve-díját. A film főszereplője a skandináv és hollywoodi filmekben egyaránt több évtizede kiemelkedően teljesítő színészlegenda, Stellan Skarsgård (Az eltűnés sorrendjében, Hullámtörés, A birodalom-sorozat, Good Will Hunting, Táncos a sötétében, Dogville – A menedék, A Karib tenger kalózai, Mamma Mia!, A tetovált lány, Melankólia, Thor: Sötét világ, Bosszúállók: Ultron kora, A nimfomániás I-II., Csernobil-sorozat). A film rendezője Hans Petter Moland, a kortárs norvég film egyik legragyogóbb rendezője (Palackposta, Az eltűnés sorrendjében, Dermesztő hajsza, Hajszál híján úriember).

November 1999. 67-year-old Trond lives in new-found solitude and looks forward to spending New Year's Eve 2000 alone. As winter arrives he discovers he has a neighbor, a man Trond knew back in 1948, the summer he turned 15 and the summer Trond's father prepared him to carry the burden of his forthcoming betrayal and disappearance.


Personal

Owner Morpheus
Location HDD 45
Storage device avi, divx5
Condition video 1514 Kbps
Quantity 1
Seen it at 1394 MB
Added Oct 24, 2020
Modified Oct 24, 2020

Edition details

Screen ratios 720x480
Audio tracks DTS-HD Master Audio 5.1 [Norwegian]
Subtitles magyar
Extras VIP szekció
Distributor Nordisk Film
Edition release date 2019-06-17

Notes

Amennyiben szeretnéd a filmet letölteni és a Moziverzum regisztrált tagja vagy, valamint van VIP hozzáférésed, akkor másold az alábbi linket a böngésződbe:
http://www.moziverzum.net/lotolvajok---ut-og-stjele-hester---out-stealing-horses---2019-nordub,-hunsub.html