normal
bold
narrow
normal
bold
La cérémonie

La cérémonie

A szertartás (DS) FraDub, HunSub+EngSub

Home Vision (1995)
Adult, Crime, Drama, Foreign, thriller
France | Hungary | Color | 01:48
#36251
7
DVD Files
NR (Not Rated)
037429196526
| 1 disc
Region 1
Keep Case

Tartalom:
A hallgatag, igénytelen és szorgalmas fiatal lány, Sophie személyében ideális cselédet talál a gazdag liberális polgárcsalád. A lány problémáira, jelenlétére senki sem szentel figyelmet, egyedüli támasza az agresszív postáskisasszony, Jeanne. Csakhamar kiderül azonban, hogy az okos és ravasz postáskisasszonynak Sophie csak ürügy arra, hogy bejusson a lány gondjaira bízott házba. Az egyszerű sorból származó, és nem éppen makulátlan előéletű háztartási alkalmazott és a szintén kétes múltú postáskisasszony úgy érzi, eljött a bosszú ideje az őket megalázó társadalmat megszemélyesítő családdal szemben...

Chabrol ezúttal is a mindennapi bűnről, s erkölcsről szól. Ezt a történetét sem sorolhatjuk a bűnügyi filmek kizárólagos kategóriájába, művei inkább nevezhetők - ahogyan kritikusai próbálták megfogalmazni - csak Chabrolra jellemző "bűnfilmeknek". Claude Chabrol, az egykori újhullámos rebellis félszáz film után az egyenletes francia minőség megtestesítője lett.

Sophie, a quiet and shy maid working for the upper-class family Lelievre, hides her illiteracy under the cloak of a perfect household and obedience. She finds a friend in the energetic and uncompromising postmaster Jeanne, who encourages her to stand up against her bourgeois employers. Things start to escalate as the Lelievres find out that Sophie can't read and has brought Jeanne into their house against their wish.


Personal

Owner Plan9
Location HDD 09
Storage device avi, xvid
Condition video 2377 kbps
Quantity 1
Seen it at 1601 MB
Added Aug 27, 2020 10:45:06
Modified Aug 28, 2020 09:48:50

Edition details

Screen ratios 720x448
Audio tracks AC3 (francia)
Subtitles English
Extras Letöltési szekció
Distributor Home Vision
Edition release date 2004-07-27

Notes

Amennyiben szeretnéd a filmet letölteni és a Moziverzum regisztrált tagja vagy, akkor másold a böngésződbe az alábbi linket:
http://www.moziverzum.net/a-szertartas---la-ceremonie-1995-fradub,-hunsub-engsub.php