normal
bold
narrow
normal
bold
English Babu Desi Mem

English Babu Desi Mem

Angol férfi, Indiai nő ( Angol úr, hindi hölgy )

1996
Comedy, Musical, Romance
India | Hindi | Color | 2h 50min
#1610
0
DVD
1 disc

Hari Mayur és Vikram Mayur (Shahrukh Khan) testvérek, egy gazdag indiai család leszármazottjai akik Angliában születtek, és ott is élnek. Mindketten a Mayur iparágban dolgoznak vezetőként, de Hari az idősebbik fiú bejegyzett pilóta is. Az apjuk ígéretet tesz az üzlettársának, hogy Hari feleségül veszi a lányát, ez egyáltalán nem tetszik neki de hiába ellenkezik az apja hajthatatlan. Egy próbarepülés során Hari repülőgépe a vízbe zuhan, mindenki azt hiszi, hogy nem élte túl a balesetet, de valójában túlélte a balesetet. A Mumbai-i partokra sodorta a víz, ahol egy szegény lány (Rajeshwari Sachdev) rátalál, és addig ápolja amíg fel nem gyógyul. Idővel egymásba szeretnek, majd családot alapítanak és boldogan várják az első gyermekük születését. A tragédia akkor következik be, amikor véletlenül kigyullad a házuk és mindketten megégnek, majd a kórházba belehalnak a sérüléseikbe, de a koraszülött kisfiúk Nandu (Sunny Singh) életben marad. Mivel senkije sincs a gyermeknek, így árvaházba akarják vinni, de Hari sógornője Bijuriya (Sonali Bendre) aki még maga is gyermek, magához veszi a csecsemőt és utcai táncból keresett pénzéből becsületesen neveli.

Vikram éveken keresztül nyomoztatott a testvére Hari után, de mivel sosem tudott beletörődni a gondolatba, hogy repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett, ezért nyolc évvel később úgy dönt, hogy Mumbai-ba utazik mivel szeretné kideríteni az igazságot. Ekkor már Nandu 8 éves, és Vikramnak fogalma sincs róla, hogy van egy unokaöccse.........

Az alaptörténet Sophia Loren & Clark Gable főszereplésével készült Nápolyban kezdődött 1960-as film Bollywood-i változata.


Personal

Location HDD 07
Quantity 1
Seen it
Added Jun 10, 2020
Modified Jul 01, 2020

Edition details

Subtitles magyar