normal
bold
narrow
normal
bold
180

180

180

2011
Drama, Romance
India | Tamil | Color | 1h 47min
#1564
0
DVD
1 disc

Különös ember érkezik Chennai-ba. Imádkozik, megtisztul Vanarasiban, minden értékét egy imádkozó szent embernek adja, (aki azt mondja: 100 évig fogsz élni), és elbeszélget egy kisfiúval, aki a Mano nevet adja neki. Innentől kezdve szinte sosem látjuk szomorúnak. Eltekereg egy taxival, kiszáll egy idegen helyen, keres egy kiadó lakást, és hat hónapra előre kifizeti a lakbért. Kitakarít, majd a háziúr veterán-motorját is kibéreli 6 hónapra. Nem tudni miből él, de ha kell, mogyorót árul a strandon, hogy az árus kisfiú focizhasson, segít tekerni a biciklit az újságos kisfiúnak, vasal, hogy az utcai mosodás elolvashassa az újságját, teát visz a csatornapucoló munkásoknak, majd a borbélynak megmasszírozza a fejét. Mindenki életébe hoz egy kis könnyebbséget, megmosolyogtat maga körül bárkit, nincsenek előítéletei, és azonnal meglátja, ha valakinek segítségre van szüksége. Olyan mint egy hétköznapi angyal.
Furcsa történet, az eleje csupa vidámság, csupa báj, csupa lendület, Siddharth (Mano aka dr. Ajay Kumar) úgy viharzik végig a vásznon, hogy azonnal a szívünkbe zárjuk, nem tud ellenállni neki senki sem. Sem a zsörtölődő háziúr S. V. S. Murthy (T. S. B. K. Moulee), sem a felesége Narayanan (Tanikella Bharani), akinek megkönnyíti az életét, hogy vállalkozást gründol neki. De teljesen a bolondjává lesz Vidya (Nithya Menen) az újságíró gyakornok is, aki nem nyugszik addig, amíg ki nem derít, amit lehet Mano életéről. Aki semmit sem árul el magáról, de ahogy haladunk előre a történetben, lassacskán megtudjuk, hogy ki ő valójában. Amerikában egy jónevű kórház sebészeti osztályán megbecsült orvosként a főorvos helyettese volt, szép, formatervezett lakásban élt voltak barátai de nem voltak gondjai. Beleszeretett Renukába (Priya Anand), aki mókás hangutánzó, amúgy sikeres belsőépítész, és nem mellesleg szintén indiai, ráadásul egyikük családja sem ellenezte a házasságukat. Aztán valami történt.
És innentől a történet teljesen más irányt vesz, 180 fokos fordulat, szinte végig szomorú, nyomasztó és elgondolkodtató.
Siddharth felülmúlja a Rang De Basantiban és a Bommarilluban nyújtott alakítását, abszolút főszerep, a többiek teljes mértékben kiszolgálják, hogy a legjobbat nyújthassa.
Egyszerűen lenyűgözött.
Nincs vége a filmnek, nem is lehet, a történet nem ad erre lehetőséget. Mi csak 180 napot látunk. Mindig csak annyit.

e-batta tartalom: Mano mindenki életébe hoz egy kis könnyebbséget, megmosolyogtat maga körül bárkit, nincsenek előítéletei, és azonnal meglátja, ha valakinek segítségre van szüksége. Olyan mint egy hétköznapi angyal. Furcsa történet, az eleje csupa vidámság, csupa báj, csupa lendület, Siddharth (Mano azaz dr. Ajay Kumar) úgy viharzik végig a vásznon, hogy azonnal a szívünkbe zárjuk, nem tud ellenállni neki senki sem. Aztán valami történik. És innentől a történet teljesen más irányt vesz, 180 fokos fordulat, szinte végig szomorú, nyomasztó és elgondolkodtató.


Personal

Location HDD 07
Quantity 1
Seen it
Added Jun 10, 2020
Modified Jun 10, 2020

Edition details

Subtitles magyar
Extras Bollywood
Distributor AP International

Notes

Amennyiben szeretnéd a filmet online megnézni (letöltést is engedi ), akkor az alábbi linket másold be a böngésződbe:
http://www.cloud.moziverzum.net/180--2011-.php

Filmfare Awards South 2012

Nominated
Filmfare Award - Tamil Film Industry Best Lyricist
Madhan Karky
For the song "Nee Korinaal"
Best Female Playback Singer
Shweta Mohan
For the song "Nee Korinaal"

South Indian International Movie Awards 2012

Nominated
SIIMA - Tamil Best Debutant Director
Jayendra