normal
bold
narrow
normal
bold
Rembrandt's J'accuse

Peter Greenaway filmográfia

Rembrandt's J'accuse

Rembrandt vádbeszéde (VS) EngDub

Arte (2008)
Documentary, Mystery
Germany | English | Color | 1h 40min
#35091
8
1 disc

Tartalom:
Rembrandt "Éjjeli őrjárat" című festménye egy összeesküvést ábrázol. Peter Greenaway új dokumentumfilmje kínálja a magyarázatot: az eseményt, a motívumot, az összeesküvőket, a gyilkosokat, a számos nyomot és az eredményt. És az Éjjeli őrjárat című festményben minden bizonyíték Rembrandt vádbeszéde. A legtöbb vádbeszédet óvatosan megfogalmazott szövegekbe rejtették, ilyen volt pl. Zola híres "J'accuse" kezdetű irata 1898-ben. Most a vádbeszéd maga a festmény. Igazi Helyszínelők sztori, amelyben Rembrandt a nyomozó, a vádló, az ügyész és a bíró. Peter Gereenaway filmrendező 50 nyomot vizsgál meg, amelyek a festményen rejtőznek, és felderít egy gyilkosságot, amely a zavarba hozza a művészettörténészeket, mióta Rembrandt 1642-ben megfestette a képet. Greenaway azt is feltárja, hogy a divatos, újgazdag Rembrandt hogyan vesztette el hírnevét és szerencséjét 15 rövid év alatt, és hogyan vált csaknem teljesen földönfutó, magányos emberré. Rembrandt bizonyára örülne, ha látná, hogy nagy csoportportréja milyen elismerést kap Greenaway dokumentumfilmjében mint vádbeszéd, hiszen ennek is készült valamikor.

J'accuse is an 'essay-istic' documentary in which Greenaway's fierce criticism of today's visual illiteracy is argued by means of a forensic search of Rembrandt's Nightwatch. Greenaway explains the background, the context, the conspiracy, the murder and the motives of all its 34 painted characters who have conspired to kill for their combined self-advantage. Greenaway leads us through Rembrandt's paintings into 17th century Amsterdam. He paints a world that is democratic in principle, but is almost entirely ruled by twelve families. The notion exists of these regents as charitable and compassionate beings. However, reality was different.


Cast View all

Martin Freeman Rembrandt
Eva Birthistle Saskia
Jodhi May Geertje
Emily Holmes Hendrickje
Jonathan Holmes Ferdinand Bol
Michael Teigen Carel Fabritius
Natalie Press Marieke
Peter Greenaway Himself
Toby Jones Gerard Dou

Personal

Location HDD 45
Storage device HDD
Quantity 1
Seen it
Added Jun 01, 2020
Modified Jun 01, 2020

Edition details

Audio tracks AC3 (angol)
Extras VIP szekció

Notes

Amennyiben szeretnéd a filmet letölteni és a Moziverzum regisztrált tagja vagy, továbbá VIP tagsággal is rendelkezel, akkor az alábbi linket másold a böngésződbe:
http://www.cloud.moziverzum.net/rembrant-vadbeszede---rembrandt-s-j-accuse-2008-engdub.php

Tags

festmény nyomozás összeesküvés Rembrandt vádbeszéd