normal
bold
narrow
normal
bold
What Did Jack Do?

What Did Jack Do?

Mit Tett Jack (VS) EngDub, HunSub

Absurda (2017)
Comedy, Mystery
USA | English | Color | 17min
#34234
0
DVD
1 disc

Ma ünnepli 74. születésnapját az Arany Pálma díjas amerikai filmrendező és producer, akinek többek között a Twin Peaks tévésorozatot is köszönhetjük.

Elsőre úgy tűnik, hogy a Netflix egy tizenhét perces rövidfilmmel, a Mit tett Jack? (What Did Jack Do?) című alkotással kedveskedik a rendezőnek e jeles alkalomból, ami a Playlist szerint 2017-ben került levetítésre Párizsban a Festival of Disruption NYC keretei között, és globális megjelenéssel érkezett a Netflixre, még magyar feliratot is kapott. Előzőleg senki sem tudott róla, egyetlen sajtóanyagban sem szerepelt.

A rövidfilmben egy nyomozó, aki maga Lynch kihallgat egy majmot (igen, mivel a majom beszél), aki valószínűleg egy gyilkosságot követett el. Az egészet fekete-fehérben mutatják be, Lynch meglehetősen visszafogott szerepet játszik a tőle megszokott harsányabb karakterekhez képest. Az egész eléggé kiszámíthatatlan és a platformon megszokott tartalmakhoz képest erősen szürreális.

Aztán persze felmerül a kérdés, hogy vajon ez tényleg csak egy születésnapi kedvesség a streaming szolgáltató részéről, vagy annál sokkal többet, esetleg egy Netflix és Lynch közötti munkakapcsolat kezdetét jelentheti? Ami biztos, hogy a rövidfilmet a Netflix további hasonló filmmel együtt vásárolta meg, és nem lesz semmiféle hosszútávú megegyezés, legalábbis ilyenről nem történt hivatalos bejelentés.

Aztán nézed a filmet, ahogyan 17 percen keresztül David Lynch szülinapján egy majommal beszélget és egyre inkább tudni szeretnéd, hogy mi lehet a dolog mögött. Valószínűleg pont erről szól ez a sötét történet.


Cast

Jack Cruz Self
David Lynch Detective
Toototabon Self
Emily Stofle Waitress

Crew View all

Director David Lynch
Writers David Lynch
Producers Sabrina S. Sutherland
Photographers Scott Andrew Ressler

Personal

Location HDD 44
Storage device HDD
Quantity 1
Seen it
Added Feb 09, 2020
Modified Apr 13, 2020

Edition details

Subtitles magyar
Extras VIP szekció

Notes

Ha szeretnéd a filmet letölteni és VIP tag vagy a Moziverzumban, akkor az alábbi linket másold be a böngésződbe:
http://www.cloud.moziverzum.net/mit-tett-jack----what-did-jack-do--2020-engdub,-hunsub.php

Tags

detektív gyilkosság majom