normal
bold
narrow
normal
bold
What Did Jack Do?

What Did Jack Do?

Mit Tett Jack (VS) EngDub, HunSub

Absurda (2017)
Comedy | Mystery
USA | English | Color | 17min
DVD
Nincs besorolva
1 disc

Ma ünnepli 74. születésnapját az Arany Pálma díjas amerikai filmrendező és producer, akinek többek között a Twin Peaks tévésorozatot is köszönhetjük.

Elsőre úgy tűnik, hogy a Netflix egy tizenhét perces rövidfilmmel, a Mit tett Jack? (What Did Jack Do?) című alkotással kedveskedik a rendezőnek e jeles alkalomból, ami a Playlist szerint 2017-ben került levetítésre Párizsban a Festival of Disruption NYC keretei között, és globális megjelenéssel érkezett a Netflixre, még magyar feliratot is kapott. Előzőleg senki sem tudott róla, egyetlen sajtóanyagban sem szerepelt.

A rövidfilmben egy nyomozó, aki maga Lynch kihallgat egy majmot (igen, mivel a majom beszél), aki valószínűleg egy gyilkosságot követett el. Az egészet fekete-fehérben mutatják be, Lynch meglehetősen visszafogott szerepet játszik a tőle megszokott harsányabb karakterekhez képest. Az egész eléggé kiszámíthatatlan és a platformon megszokott tartalmakhoz képest erősen szürreális.

Aztán persze felmerül a kérdés, hogy vajon ez tényleg csak egy születésnapi kedvesség a streaming szolgáltató részéről, vagy annál sokkal többet, esetleg egy Netflix és Lynch közötti munkakapcsolat kezdetét jelentheti? Ami biztos, hogy a rövidfilmet a Netflix további hasonló filmmel együtt vásárolta meg, és nem lesz semmiféle hosszútávú megegyezés, legalábbis ilyenről nem történt hivatalos bejelentés.

Aztán nézed a filmet, ahogyan 17 percen keresztül David Lynch szülinapján egy majommal beszélget és egyre inkább tudni szeretnéd, hogy mi lehet a dolog mögött. Valószínűleg pont erről szól ez a sötét történet.


Cast

Jack Cruz Jack Cruz
David Lynch Detective
Toototabon Toototabon
Emily Stofle Waitress

Personal

Location HDD 44
Storage Device HDD
Quantity 1
Seen
Added Date Feb 09, 2020 14:36:58
Modified Date Feb 18, 2023 17:55:48

Edition details

Subtitles magyar
Extras VIP szekció

Notes

Ha szeretnéd a filmet letölteni és VIP tag vagy a Moziverzumban, akkor az alábbi linket másold be a böngésződbe:
http://www.cloud.moziverzum.net/mit-tett-jack----what-did-jack-do--2020-engdub,-hunsub.php

Tags

detektív gyilkosság majom