normal
bold
narrow
normal
bold
Thijs lust geen ijs
Rita Maris

Thijs lust geen ijs

Een lees- en praatboek voor kinderen met ARFID en hun omgeving

Aldo
#94
9789492600349
40 pages | Nederland | Nederlands
LC Classification KDB 934

Genre

  • Kinderboek

Subject

  • ARFID

Plot

RECENSIE

Een kinderboek met prachtige tekeningen. Om dit boek te recenseren, nam ik het door samen met twee jonge kinderen, een jongen van 6 en een meisje van 8. De jongste vond het, wellicht mede door zijn autisme, moeilijk om Thijs te begrijpen, want zelf lust hij wel heel graag ijs. Maar het boek is voorzien van handige richtvragen. Hij vond het achtstappenplan voor het omgaan met nieuw eten erg handig, want ook voor hem zijn nieuwe smaken niet evident. De oudste is zelf een heel gemakkelijke eter, maar ze gaf aan dat ze haar broer beter begreep na het samen lezen van dit boek.

Het boek maakte zijn verwachtingen waar. Door de toegankelijke vragen, ontstond een gesprek over een onderwerp dat meestal niet zo gemakkelijk ter sprake komt. De vragen en het verhaal verwezen naar situaties die voor kinderen erg herkenbaar zijn, zoals traktaties in de klas, verjaardagsfeestjes of uit gaan eten.

Dit boek sluit mooi aan bij het boek dat Rita Maris voor volwassenen schreef. Het maakt het onderwerp op een heel toegankelijke manier bespreekbaar bij kinderen met ARFID en kinderen in hun omgeving. Het normaliseert ook het niet lusten van iets. Elk kind lust wel iets niet. Het boek helpt kinderen om kinderen met ARFID te begrijpen en zorgt er voor dat kinderen met ARFID zich minder alleen voelen.

Recensie Lien

Personal

Quantity 1
Read
Added Date Apr 30, 2021 12:42:43
Modified Date Apr 30, 2021 12:42:44