normal
bold
narrow
normal
bold
(Over)leven met psychische problemen
Roxane Bauwens

(Over)leven met psychische problemen

Brave New Books (2021)
#87
102 pages | België | Nederlands
LC Classification ATB 930

Genre

  • Autobiografie

Subject

  • Eetstoornissen, autismespectrumstoornis en depressie

Plot

RECENSIE

In dit boek vertelt Roxane Bauwens over hoe het voor haar is om te (over)leven met een meervoudige psychische kwetsbaarheid en hoe moeilijk het is om de geschikte hulp te vinden wanneer er sprake is van zowel een eetstoornis, depressie als skin picking (dermatillomanie). Omdat haar herstel niet zo vlot liep, werd bijkomend onderzoek opgestart en toen werd de diagnose autismespectrumstoornis gesteld. Op dat moment vielen heel wat puzzelstukjes in elkaar, maar deze diagnose viel haar bijzonder zwaar en het verwerken ervan zou heel wat tijd vragen.

In dit boek vertelt ze heel open over haar eigen strijd, maar ze laat ook vrienden, lotgenoten en familie aan het woord, alsook haar psychologe en haar diëtiste. Als je deze getuigenissen leest, kan je alleen maar besluiten dat Roxane een prachtvrouw is die de moed nooit opgeeft en telkens opnieuw de kracht vindt om de strijd aan te gaan, hoe lastig en uitzichtloos de situatie soms ook lijkt.

Als boodschap vooraan in het boek schrijft ze “Voor iedereen die nood heeft aan de erkenning die ik miste”. Roxane wil graag hoop en steun bieden aan lotgenoten die worstelen met een meervoudige diagnose en een aantal misverstanden uit de weg ruimen. Ze is er zich terdege van bewust dat het leven voor haar niet altijd makkelijk zal zijn, maar het is wel mooi dat ze zelf toch hoopvol naar de toekomst kijkt en dat ze zich steeds sterker voelt met alle tools die ze nu al in handen heeft.

Na het lezen van dit boek weet ik één ding zeker, ik wens Roxane een mooie toekomst toe!

Bespreking Fabienne

Personal

Quantity 1
Read
Added Date Mar 10, 2021 09:58:15
Modified Date Mar 10, 2021 09:58:41